Pirkkalan Muinaismarkkinoiden Viikinkiristeily

Lähde opastetulle aikamatkalle paikalliseen historiaan

Pirkkalan Muinaismarkkinoiden alkutahdiksi nautimme Pyhäjärven erikoismenun ja muinaisten aikojen tarinoiden sekä kauniiden maisemien yhdistelmästä kolmen tunnin Viikinkiristeilyllä.

Nousemme Silver Sky laivaan Laukontorilta. Menomatkalla katselemme mielenkiintoisia rantanäkymiä Pirkkalan puolella ja kuulemme mitä näillä rannoilla on tietämämme mukaan tapahtunut historian kuluessa. Pirkkalankylän seuduilla puhumme kylän muinaista vaiheista ja siitä, mitä  kaikkea arkeologiset kaivaukset ovat paljastaneet, ja mistä syystä Tursiannotko on niin merkityksellinen. Jatkamme kauniita rantoja seuraten aina Luodon saaren kupeeseen, ja poikkeamme paluumatkalla entisen Pohjois-Pirkkalan nykyisin Nokian puolella. Astu laivaan ja kuule parhaimmat tarina oppaan johdolla! Risteilylle voi pukeutua teeman mukaisesti.

Risteilyllä esiintymässä Trio Kiokoso

Trio Giocoso on kolmen lahjakkaan Pirkanmaan musiikkiopistolaisen Matilda Neva (huilu), Viivi Vanamo (huilu) ja Silva Hilosuo (lyömäsoittimet) yhtye. Taitavat nuoret ovat soittaneet useissa erilaisissa kokoonpanoissa ja olivat mukana voittamassa puhallinorkestereiden SM-kilpailut 2017 osana Pirkanmaan Puhaltajat -puhallinorkesteria.

Risteilyn järjestävät: Suomen Hopealinja Oy, Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry, Pirkkalan kunta

Risteily: 25 € / aikuinen & 15 € / lapsi (3-12 v.)
Menu: 20 € / aikuinen & 10 € / lapsi (3-12 v.)

Mikäli haluat ruokailla herkullisen noutopöytämenun, suosittelemme ostamaan myös ruokailun ennakkoon. Laivan ravintola palvelee matkustajia A-oikeuksin. Tervetuloa!

Viikinkiristeilyn menu

Kuusenkerkkä graavia lohta & Piparjuuri vuolukermaa

Vihersalaatti ja sinappikastike

Savusärki-perunasalaattia

Hapankaalia

Ohrattoa

Ylikypsää porsasta

Juuressärää

Osta liput verkkokaupasta »