+358 10 422 5600
asiakaspalvelu@hopealinja.fi
Koe Näsijärvi kauniissa syysmaisemissa ”late brunch” -brunssiristeilyllämme. Brunssia sävyttää syyskauden makujen maailma. Risteily on kulinaristinen elämys, jossa kohtaavat kaunis Järvi-Suomi ja herkullinen ruoka.
Tule Tarjanteelle nauttimaan Näsijärvestä ja herkullisesta brunssista.
Risteily ja brunssi 49 €/aikuinen, 25 €/lapsi 3-12-v
Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippujen hintaan lisätään 2 € palvelumaksu.
Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.
Rapeita vihreitä ja vinaigrettea (G, VEG)
Savulohta ja tartarkastiketta (G, M)
Yrteillä höystettyä kirsikkatomaatti-punasipulisalaattia (G, VEG)
Marinoituja kesäkasviksia (G, VEG)
Silliä ja mummonkurkkua (G, M)
Tuoretta leipää ja levitteitä (saatavilla G, VEG)
Pitkään haudutettua porsaanposkea punaviinikastikkeessa (G, M)
Paahdettua kesäperunaa (G, saatavilla myös VEG)
Pannukakkua, mansikkahilloa ja kermavaahtoa (L)
Tuoreita hedelmiä (G, VEG)
Tarjanne palaa kulkemaan koivuhalkojen voimin lähes 60 vuoden tauon jälkeen. Aluksen kattila on kunnostettu alkuperäiseen muotoonsa ja kaudesta 2023 alkaen Tarjanne kulkeekin koivuhaloilla. Matkustajille muutos näyttäytyy öljypoltinten kohinan lakkaamisena ja historialliselle laivalle hyvin sopivina halkopinoina satamissa. Remontin yhteydessä öljypolttimet ja -tankit on poistettu ja tulipesiin rakennettu uuni- ja vetoluukut sekä arinat. Tuhkat poistetaan kerran päivässä ja höyrykattilan tuliputket nuohotaan pari kertaa viikossa. Puhdas tuhka voidaan hyödyntää edelleen muun muassa lannoitekäytössä.
Pitkää reittiä ajavan höyrylaivan paluu biopolttoaineeseen on Suomessa merkkitapaus. Päätös polttopuun käyttämisestä vie Tarjannetta taas yhden piirun verran kohti alkuperäistä asuaan ja suuntaa samalla tulevaisuuteen uusiutuvaan polttoaineeseen siirtymisessä.