Tule Tarjanteelle nauttimaan Näsijärvestä ja herkullisesta brunssista.

Mustalahden satama, Tampere
1.6. ja 24.8.2024 Lauantaina Klo 13.00-15.00

Risteily ja brunssi 65 €/aikuinen, 35 €/lapsi 3-12-v.

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippujen hintaan lisätään 2 € palvelumaksu.

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Brunssimenu

Menu tulossa huhtikuussa.

Tule kokemaan haloilla kulkeva höyrylaivalegenda

Tarjanne palasi kulkemaan koivuhalkojen voimin lähes 60 vuoden tauon jälkeen 2023. Aluksen kattila on kunnostettu alkuperäiseen muotoonsa ja kaudesta 2023 alkaen Tarjanne kulkeekin koivuhaloilla. Matkustajille muutos näyttäytyy öljypoltinten kohinan lakkaamisena ja historialliselle laivalle hyvin sopivina halkopinoina satamissa. Remontin yhteydessä öljypolttimet ja -tankit on poistettu ja tulipesiin rakennettu uuni- ja vetoluukut sekä arinat. Tuhkat poistetaan kerran päivässä ja höyrykattilan tuliputket nuohotaan pari kertaa viikossa. Puhdas tuhka voidaan hyödyntää edelleen muun muassa lannoitekäytössä.

Pitkää reittiä ajavan höyrylaivan paluu biopolttoaineeseen on Suomessa merkkitapaus. Päätös polttopuun käyttämisestä vie Tarjannetta taas yhden piirun verran kohti alkuperäistä asuaan ja suuntaa samalla tulevaisuuteen uusiutuvaan polttoaineeseen siirtymisessä.