Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Tampereella Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustanlahden satama sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Näsijärvellä, Muroleen kanavan, Ruoveden ja Visuveden kautta Virroille.

Virrat – Tampere -matkat löydät tästä linkistä.

 

 

 

Mustalahden satama, Tampere
7.6.-18.8.2023 Keskiviikkoisin ja perjantaisin Klo 10.00 - 18.15

Hintaesimerkkejä aikuisen lipuista:
Tampere – Murole 35 €
Tampere – Ruovesi 45 €
Tampere – Virrat 65 €
meno-paluu x 1,5

Polkupyörän kuljetusmaksu 8 €/pyörä.

Hinnat ovat esimerkkejä verkkokauppamme hinnoista. Verkkokaupasta ostetut liput ovat 2 € edullisempia kuin Laukontorin lipunmyynnistä tai laivalta ostetut liput. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Nostalginen Runoilijan tie

Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Tampereella Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustanlahden satama sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Näsijärvellä, Muroleen kanavan, Ruoveden ja Visuveden kautta Virroille. Kokonaisuudessaan matka-aika on 8 tuntia ja 15 minuuttia.

Huom! Mikäli nouset laivaan Visuvedeltä ja ostat liput laivan lähtöpäivänä, ilmoitathan asiasta puhelimitse laivalle, jotta tiedämme pysähtyä satamassa. Suora numero Tarjanteelle kauden aikana: 0400 234 816.

Palvelut ja ruoka

Tarjanteen perinteikäs ravintola palvelee aina laivan liikkuessa. Reittimatkoilla tarjoillaan sesongin lounas. À la carte -listastamme voit nauttia sekä reittimatkoilla että risteilyillä. Viinimme ovat sommelierin valitsemia ja Kahvila-menusta löydät purtavaa myös pienempään nälkään.

Ravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin, laivareitin varrella toimivien tuottajien tuotteisiin sekä Näsijärven kalastajien hyvään onneen.

Suosittelemme aterioiden ostamista tai varaamista ennakkoon.

 

Tarjanteen menu

Kiertomatkat höyrylaivalla

Kauden 2023 kiertomatkat tulevat myyntiin marraskuussa 2022.

Virtain kierros, Ruoveden kierros ja Tarjanteen kierros

Hyppää Tarjanteen kyytiin ja matkusta samana päivänä bussilla takaisin. Huippusuositut kierrokset taas myynnissä!

Virtain kierros
99 €/aik., 89 € eläk./opisk., 49,50 €/lapsi 3-12-v
sis. laivamatka Tampere-Virrat, lounas laivalla, linja-autokuljetus Virrat-Tampere

Ruoveden kierros
79 €/aik., 69 € eläk./opisk., 39,50 €/lapsi 3-12-v
sis. laivamatka Tampere-Ruovesi, lounas laivalla, linja-autokuljetus Ruovesi-Tampere

Tarjanteen kierros
69 €/aik., 64 €/eläk./opisk., 34,50 €/lapsi 3-12-v
sis. laivamatka Ruovesi-Virrat, lounas ja linja-autokuljetus Virrat-Ruovesi

Linja-autokuljetuksen aikataulu

Virrat laivaranta klo 18.05
Ruovesi laivaranta klo 18.40
Teisko Terälahti Salen pysäkki n. klo 19.15, Kämmenniemi Salen pysäkki. n. 19.25
Tampere n. klo 20.00, ajoreitti Tampereella Teiskontie-Itsenäisyydenkatu-Hämeenkatu-Hämeenpuisto-Mustalahden satama (matkanvarren pysäkeillä voi jäädä pois)

Tarjanne kulkee haloilla 2023

Tarjanne palaa kulkemaan koivuhalkojen voimin lähes 60 vuoden tauon jälkeen. Aluksen kattila on kunnostettu alkuperäiseen muotoonsa ja kaudesta 2023 alkaen Tarjanne kulkeekin Tampere – Virrat väliä koivuhaloilla. Matkustajille muutos näyttäytyy öljypoltinten kohinan lakkaamisena ja historialliselle laivalle hyvin sopivina halkopinoina päätesatamissa. Remontin yhteydessä öljypolttimet ja -tankit on poistettu ja tulipesiin rakennettu uuni- ja vetoluukut sekä arinat. Tuhkat poistetaan kerran päivässä ja höyrykattilan tuliputket nuohotaan pari kertaa viikossa. Puhdas tuhka voidaan hyödyntää edelleen muun muassa lannoitekäytössä.
Pitkää reittiä ajavan höyrylaivan paluu biopolttoaineeseen on Suomessa merkkitapaus. Päätös polttopuun käyttämisestä vie Tarjannetta taas yhden piirun verran kohti alkuperäistä asuaan ja suuntaa samalla tulevaisuuteen uusiutuvaan polttoaineeseen siirtymisessä.

Bike & Boat

Bike &  Boat -paketti yhdistää höyrylaiva Tarjanteen reittimatkan sekä kesäisen pyöräretken Runoilijan tien idyllisissä maisemissa.

Katso lisätietoja