Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Tampereella Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustalahden satama sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Näsijärvellä, Muroleen kanavan, Ruoveden ja Visuveden kautta Virroille.

Tampere – Virrat -matkat löydät tästä linkistä.

Huom! Mikäli ostat risteilypaketin johon sisältyy ruokailu, ilmoitathan lipunoston lisätietokentässä valitsemasi annoksen nimen sekä mahdolliset erityisruokavaliot.

Virtain satama
8.6.-19.8.2023 torstaisin ja lauantaisin Klo 11.00 - 19.15

Hintaesimerkkejä aikuisen lipuista:
Tampere – Murole 35 €
Tampere – Ruovesi 45 €
Tampere – Virrat 65 €
meno-paluu x 1,5

Polkupyörän kuljetusmaksu 8 €/pyörä.

Hinnat ovat esimerkkejä verkkokauppamme hinnoista. Verkkokaupasta ostetut liput ovat 2 € edullisempia kuin Laukontorin lipunmyynnistä tai laivalta ostetut liput. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Nostalginen Runoilijan tie

Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Tampereella Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustanlahden satama sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Virroilta, Visuveden, Ruoveden ja Näsijärven kautta Mustalahden satamaan Tampereelle. Kokonaisuudessaan matka-aika on 8 tuntia ja 15 minuuttia.

Huom! Mikäli nouset laivaan Visuvedeltä ja ostat liput laivan lähtöpäivänä, ilmoitathan asiasta puhelimitse laivalle, jotta tiedämme pysähtyä satamassa. Suora numero Tarjanteelle kauden aikana: 0400 234 816.

Palvelut ja ruoka

Tarjanteen perinteikäs ravintola palvelee aina laivan liikkuessa. Reittimatkoilla tarjoillaan sesongin lounas. À la carte -listastamme voit nauttia sekä reittimatkoilla että risteilyillä. Viinimme ovat sommelierin valitsemia ja Kahvila-menusta löydät purtavaa myös pienempään nälkään.

Ravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin, laivareitin varrella toimivien tuottajien tuotteisiin sekä Näsijärven kalastajien hyvään onneen.

Suosittelemme aterioiden ostamista tai varaamista ennakkoon. 

Huom! Mikäli ostat risteilypaketin johon sisältyy ruokailu, ilmoitathan lipunoston lisätietokentässä valitsemasi annoksen nimen sekä mahdolliset erityisruokavaliot.

Tarjanteen menu

Kiertomatkat höyrylaivalla

Virtain kierros, Ruoveden kierros ja Tarjanteen kierros

Hyppää Tampereella bussin kyytiin ja matkusta Virroilta Tarjanteella Tampereelle. Huippusuositut kierrokset taas myynnissä!

Tarjanteelle pääset kierrosmatkoilla neljänä päivänä viikossa.
Keskiviikkoisin ja perjantaisin matkustat Tarjanteella Virroille ja bussilla takaisin. Liput löydät tästä linkistä.
Torstaisin ja lauantaisin matkustat bussilla Virroille ja Tarjanteella takaisin Mustaanlahteen. Liput löydät ylempää tältä sivulta.

Kierrospaketit sisältävät Tarjanteen ruokailun sis. etukäteisvalinnan mukaisesti melanzane, voissa paistettua kotimaista päivän kalaa tai pannupihvi  sekä kahvi/tee ja pieni makea.

Huom! Mikäli ostat risteilypaketin johon sisältyy ruokailu, ilmoitathan lipunoston lisätietokentässä valitsemasi annoksen nimen sekä mahdolliset erityisruokavaliot.

Virtain kierros
105 €/aik., 92 € eläk./opisk., 53 €/lapsi 3-12-v
sis. laivamatka Tampere-Virrat, ruokailu laivalla, linja-autokuljetus Virrat-Tampere
TAI linja-autokuljetus Tampere-Virrat, laivamatka Virrat-Tampere, ruokailu laivalla.

Ruoveden kierros
85 €/aik., 72 € eläk./opisk., 42 €/lapsi 3-12-v
sis. laivamatka Tampere-Ruovesi, ruokailu laivalla,
linja-autokuljetus Ruovesi-Tampere (odotusaika Ruovedellä n. 4,5 h)

Tarjanteen kierros
72 €/aik., 67 €/eläk./opisk., 36 €/lapsi 3-12-v
sis. laivamatka Ruovesi-Virrat, ruokailu laivalla, linja-autokuljetus Virrat-Ruovesi
TAI linja-autokuljetus Ruovesi-Virrat, laivamatka Virrat-Ruovesi, ruokailu laivalla.

Linja-autokuljetuksen aikataulu Virroilta Tampereelle (ke ja pe)
Virrat laivaranta klo 18.20
Ruovesi laivaranta klo 18.55
Teisko Terälahti Salen pysäkki n. klo 19.30
Kämmenniemi Salen pysäkki. n. 19.55
Tampere n. klo 20.20
Ajoreitti Tampereella Teiskontie-Itsenäisyydenkatu-Hämeenkatu-Hämeenpuisto-Mustalahden satama. Matkanvarren pysäkeillä voi jäädä pois.

Linja-autokuljetuksen aikataulu Tampereelta Virroille (to ja la)
Tampere Mustalahden satama (p-paikka) klo 8.50
linja-autoasema (etupiha) klo 9.00
Teisko Kämmenniemi Salen pysäkki n. klo 9.30
Terälahti Salen pysäkki n. klo 9.40
Ruovesi laivaranta klo 10.15
Virrat laivaranta n. klo 10.50
Kirjaathan verkkokaupassa lisätieto -kenttään, nousetko linja-auton kyytiin Mustalahden satamasta, linja-autoasemalta, Kämmenniemestä vai Terälahdesta.

HUOM! kierrospaketteja ei ole mahdollista ostaa linja-autosta

Tarjanne kulkee haloilla 2023

Tarjanne palaa kulkemaan koivuhalkojen voimin lähes 60 vuoden tauon jälkeen. Aluksen kattila on kunnostettu alkuperäiseen muotoonsa ja kaudesta 2023 alkaen Tarjanne kulkeekin Virrat – Tampere  väliä koivuhaloilla. Matkustajille muutos näyttäytyy öljypoltinten kohinan lakkaamisena ja historialliselle laivalle hyvin sopivina halkopinoina päätesatamissa. Remontin yhteydessä öljypolttimet ja -tankit on poistettu ja tulipesiin rakennettu uuni- ja vetoluukut sekä arinat. Tuhkat poistetaan kerran päivässä ja höyrykattilan tuliputket nuohotaan pari kertaa viikossa. Puhdas tuhka voidaan hyödyntää edelleen muun muassa lannoitekäytössä.
Pitkää reittiä ajavan höyrylaivan paluu biopolttoaineeseen on Suomessa merkkitapaus. Päätös polttopuun käyttämisestä vie Tarjannetta taas yhden piirun verran kohti alkuperäistä asuaan ja suuntaa samalla tulevaisuuteen uusiutuvaan polttoaineeseen siirtymisessä.

Bike & Boat

Bike &  Boat -paketti yhdistää höyrylaiva Tarjanteen reittimatkan sekä kesäisen pyöräretken Runoilijan tien idyllisissä maisemissa.

Katso lisätietoja