Tampere

Rouhea. Rento. Raikas.

Tampere on Suomen suosituin matkailukaupunki, jonne houkuttelevat paitsi lukuisat tapahtumat, kiehtovat kulttuurielämykset, tunnelmallinen kaupunkimiljöö myös aurinkoinen ja vilpitön ilmapiiri. Sukella mukaan Suomen parhaimman kaupungin parhaaseen sykkeeseen!

Katso lisätietoja

Hämeenlinna

Hämeenlinna on kaupunki, jossa luonto ja vesi ovat kaikkialla läsnä. Meillä sinun ei tarvitse valita kaupungin palveluiden tai maaseudun rauhan väliltä – voit ottaa molemmat.

Katso lisätietoja

Kylpylähotelli Eden

Scandic Eden Nokia on oiva valinta, kun tahdot rentoutua monipuolisten kylpyläpalvelujen ääressä. Raikas uusi ilme, trooppisen lämmin kylpylä ja uudistunut ravintolamaailma kutsuu viihtymään.

Katso lisätietoja

Viikinsaaren kesäteatteri

Viikinsaaren kesäteatteri on ainutlaatuinen elämys, jossa yhdistyy laivamatkat Pyhäjärvellä ja kesäteatterinautinto.

Lippu.fi:stä tai kesäteatterin lipunmyynnistä ostettu teatterilippu sisältää edestakaisen laivamatkan Viikinsaaren reittilaivalla. Voit valita tuntia tai kahta tuntia ennen näytöstä lähtevän laivan.

Katso näytösajat, hinnat ja lisätiedot kesäteatterin nettisivuilta:
www.viikinsaarenkesateatteri.fi

Tutustu tarkemmin

Pyynikin kesäteatteri

Pyynikin harju mahtavine maisemineen on Tampereen suosituimpia virkistysalueita. Pyynikin alueella on monipuolisia ulkoilureittejä, luontopolku, näkötorni sekä kaupungin suosituin yleinen uimaranta.

Pyynikin kesäteatteri sijaitsee kauniilla Joselininniemellä, lyhyen kävelymatkan päässä Rosendahlin laivalaiturilta. Pyynikin kesäteatteri on toiminut Tampereella vuodesta 1955 ja sen pyörivässä ja katetussa katsomossa katsojat nauttivat näytöksistä taustamaisemien vaihtuessa Pyhäjärven aalloista Pyynikin harjun puustoon.

Tutustu tarkemmin kesäteatterin

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretumissa voi tutustua puihin, pensaisiin, perennoihin, yksivuotisiin kesäkukkiin sekä maustekasveihin. Arboretumin helmi on ruusutarha, joka sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella. Ruusutarha rajautuu vanhaan kartanopuistoon.

Puistossa sijaitsevat myös Hatanpään kartano, joka on yrityskäytössä, ja sitä voi vuokrata juhlatiloiksi. Arboretumissa on myös kaksi kesäkahvilaa.

Katso lisätietoja

Nokia

Nokia on monipuolinen matkakohde – elämyksiä, kulttuuria, luontoa ja aktiviteetteja samassa kaupungissa. Katso mitä kaikkea nimensä puolesta Suomen kuuluisimmassa kaupungissa on tarjota sinulle.

Katso lisätietoja

Laukon kartano

Laukon kartanossa Vesilahdella nautitaan historiasta, kiehtovasta taiteesta, konserteista sekä uniikeista ostoksista. Katso lisätietoja kartanon mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivän matkailutarjonnasta.

Katso lisätietoja

Lempäälä

Lempäälä tarjoaa virkistäviä ohjelmapalveluita, luontoa, metsiä ja vesistöjä sekä tietysti monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Birgitan kirkko, Lempäälän kanava, Hakkarin kartano ja Kuokkalan museoraitti. Vietä monipuolinen kesäpäivä Lempäälässä.

Katso lisätietoja

Visavuori

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä. Katso lisätietoja Wikströmin taiteilijakodista ja ajankohtaisista näyttelyistä.

Katso lisätietoja

Lepaa
- kartano ja viinitila

Lepaan kartano ja viinitila ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia päiväretkikohteita. Herkuttele kuvankauniissa kartanomiljöössä, tutustu Lepaan kartanon historiaan, puutarhaan sekä Lepaan viini- ja puutarhatilalla viiniin ja sen tuotantoon. Suunnittele leppoisa päivä Lepaalla www.lepaanmatkailu.fi ja www.hami.fi/viinitila   

Katso lisätietoja

Akaa

Akaa on kenties Suomen puuhakkain kaupunki. Meiltä löydät lämmintä ystävällisyyttä kaikkialta. Tarjolla on paljon järjestettyjä aktiviteetteja ja erilaisia luontoseikkailuja. Tule käymään myös Akaan veturimuseossa, joka on ikimuistoinen elämys koko perheelle. Tervetuloa!

Katso lisätietoja

Hattula

Kaunis, järvien ympäröimä Hattula on erinomainen lomakohde, joka tarjoaa upean yhdistelmän historiaa, kulttuuria ja luontoelämyksiä. Päänähtävyyksiä ovat keskiaikainen pyhiinvaelluskohde Pyhän Ristin kirkko, Parolan Panssarimuseo sekä vapaa-ajankeskus Petäys Resort. Anna historiallisen Hattulan hurmata.

Katso lisätietoja

Aulanko

Satumainen Aulangon alue nähtävyyksineen tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Alueella on viehättävän puistometsän lisäksi runsaasti palveluja, kuten esimerkiksi hotelli, kylpylä, golfkenttiä, ravintola- ja kahvilapalveluja, vapaa-ajan aktiviteetteja ja kulttuurinähtävyyksiä. Lähde viettämään aktiivista kesäpäivää Aulangolle.

Katso lisätietoja

Maisansalo

Maisansalon alueella on vierailijalle tarjolla monenlaista virikettä – upeat ulkoilureitit kallioisissa Näsijärven rantamaisemissa, kalastusmahdollisuus, lasten leikkipaikat, geokätköjä, uimaranta ja paljon muuta. Tampereen kaupungin palvelut ja Särkänniemen elämyspuisto ovat vain puolen tunnin ajomatkan päässä.

Katso lisätietoja

Muroleen kanava

Vuosina 1850-54 rakennettu Muroleen kanava yhdistää Vankaveden ja Paloveden. Muroleen maisemissa ovat oleilleet lyhempiä ja pidempiä aikoja useat nimekkäät suomalaiset kulttuurivaikuttajat, taiteilijat ja kirjailijat, mm. Ellen Thesleff, Aurora Aspegren, Yrjö Jylhä, Lauri Viita ja Aila Meriluoto.

Ruovesi

Matkailijalle Ruovesi on ennen kaikkea upeaa luontoa: sen vehmaat rannat, kirkkaat vedet ja vehreät metsät ovat täynnä rauhaa ja kauneutta. Ruovedeltä ammensivat inspiraatiota muun muassa Akseli Gallen-Kallela ja Hugo Simberg, mutta myös säveltäjät, esimerkkinä Jean Sibelius ja Oskar Merikanto, ovat löytäneet innoitusta ja työrauhaa Ruoveden luonnosta. Tunnetuimpia luontokohteita Ruovedellä ovat Helvetinjärven alue sekä Runebergin lähde. Lähde luontoretkelle Ruovedelle.

Katso lisätietoja

Visuvesi

Visuvesi on vireä maalaiskylä Ruoveden kunnassa. Visuveden kylän keskus on saari Tarjanneveden ja Vaskiveden välissä. Aikoinaan loistavien vesiteiden varrelle rakentunut kylä oli vilkas teollisuus- ja olutkylä. Visuvedeltä vie myös patikkareitti Helvetinjärven kansallispuistoon.

Virrat

Virrat on suosittu kesäkaupunki, jonka kauniit maisemat ja rikas kulttuuriperintö tarjoavat monipuolista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kesä näkyy Virroilla iloisina ihmisinä ja runsaina kesätapahtumina. Virtain perinteiset Juhannusmarkkinat, korkeatasoinen KesäVirratSoi-musiikkijuhla sekä lasten ikioma MuksuFestarit ihastuttavat monipuolisilla ohjelmillaan vuodesta toiseen.

Katso lisätietoja