Mistä voin ostaa lippuja?

Lippuja voi ostaa verkkokauppamme kautta ympäri vuorokauden. Pääset kätevästi tapahtumakalenteristamme katsomaan eri päivillä tarjolla olevat risteilyt ja tapahtuman linkistä ostamaan liput verkkokauppamme kautta. Verkkokaupan kautta tehdyt varaukset maksetaan varauksen yhteydessä.
Lippukioskimme sijaitsee Tampereella Laukontorin rannassa. Muissa satamissa meillä ei ole lippukioskia. Lippuja voi ostaa myös suoraan laivoiltamme, mikäli valitulla lähdöllä vain on tilaa.

Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä on 2 €/ lippu.

Suosittelemme aina lippujen ennakko-ostoa, jotta asiakas mahtuu varmasti kyytiin ja saa tiedon mahdollisista poikkeus aikatauluista, joita kauden aikana toisinaan on.

Avustajan laivalippu Viikinsaareen on ilmainen. Sen voi lunastaa lippukioskilta ennen laivan lähtöä.

Voinko vaihtaa ostamani liput toiseen lähtöön?

Laivaliput on mahdollista muuttaa toiseen risteilylähtöön viimeistään 24 tuntia ennen alkuperäisen risteilyn lähtöä. Muutoksesta veloitetaan käsittelymaksuna 10 € / lippu. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan, hinnan ero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Mitkä maksuvälineet käyvät lippukioskissa ja laivoilla?

Maksuvälineinä käyvät käteisen lisäksi pankkikortit, Visa electron, Visa ja Mastercard.

Mitä tositteita tarvitaan verkkokauppaostosta mukaan laivalle?

Oston yhteydessä sähköpostitse saadut matkaliput PDF-muodossa voi joko tulostaa matkaan mukaan tai näyttää matkapuhelimen näytöltä laivaan saavuttaessa. Varausvahvistus ja kuitti suorituksesta on myös hyvä ottaa mukaan matkaan.

Mihin asti verkkokaupasta voi ostaa lippuja?

Liput ovat myynnissä verkkokaupassa laivan lähtöön saakka.
Mikäli haluat tiedustella vapaita paikkoja saman päivän lähdölle asiakaspalvelumme sulkeuduttua, voit soittaa suoraan laivalle.
m/s Silver Sky puh. 0400 234 817 Tampereen päivä- ja iltaristeilyt
m/s Silver Moon puh. 0400 890 522 Hämeenlinna-Visavuori väliset risteilyt sekä Hämeenlinnan päivä- ja iltaristeilyt
s/s Tarjanne puh. 0400 234 816 Tampere-Virrat väliset risteilyt, Tampereen Mustalahdesta lähtevät risteilyt sekä Virtain iltaristeilyt

Saako matkoista eläkeläis-, opiskelija- tai ryhmäalennusta?

Risteilyillä Tampere—Visavuori-Hämeenlinna ja Tampere-Ruovesi-Virrat on omat hintansa eläkeläisille, opiskelijoille ja 3-12-v lapsille. Yli 30 hengen ryhmissä joka 31. matkustaja saa ilmaisen laivamatkan.

Viikinsaaren matkoissa eläkeläisille, opiskelijoille, 3-12-v lapsille ja perheille on määritetty oma hintansa, yli 30 hengen ryhmissä joka 31. matkustaja saa ilmaisen laivamatkan.
Pakettimatkoissa (sis. ruokailuja, bussikuljetuksia yms.) on erikseen mainittu hinnat eläkeläisille, opiskelijoille ja 3-12-v lapsille.
Hämeenlinnan, Virtain ja Tampereen päivä- ja iltaristeilyillä sekä erikoisristeilyillä on saatavilla vain aikuisten ja lasten lippuja. Eläkeläis- ja opiskelija-alennukset eivät ole voimassa.

Kahta alennusta ei voi hyödyntää yhtä aikaa.

Saako polkupyörän ottaa mukaan laivalle, mitä se maksaa ja pitääkö paikka varata etukäteen?

Polkupyörän saa ottaa mukaan hintaan 8 €/pyörä. Suosittelemme etukäteisvarausta, koska paikkoja on rajoitetusti.

Saako koiran ottaa mukaan laivalle? Entä Viikinsaareen?

Koirat ovat tervetulleita Viikinsaareen, jossa koirien tulee myös olla koko ajan kytkettyinä ulkokannella. Koirat eivät valitettavasti saa matkustaa pitkällä risteilyreitillä.

Mistä laivat lähtevät?

TAMPERE
Viikinsaaren liikenne, risteilyt Visavuoreen ja Hämeenlinnaan sekä m/s Silver Skyn risteilyt lähtevät Laukontorin satamasta osoitteesta Laukontori, 33200 Tampere.
Höyrylaiva Tarjanne lähtee Mustalahden satamasta, läheltä Särkänniemen huvipuistoa. Sataman osoite Paasikiventie 2, 33230 Tampere.

HÄMEENLINNA
Laivaranta sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 8, 13100 Hämeenlinna.

RUOVESI
Ruoveden satama sijaitsee osoitteessa Laivarannantie 5, 34600 Ruovesi.

VIRRAT
Virtain laivarannan osoite Pohjolantie, 34800 Virrat. (Laivalaituri on aivan Pohjolantien päässä)

HUOM! tarkistattehan paikkakuntakohtaiset tiedot pysäköintimahdollisuuksista kyseessä olevan kaupungin / kunnan tiedoista. Hopealinjoilla ei ole pysäköintipaikkoja satamissa.

Kuinka paljon ennen laivan lähtöaikaa tulee saapua paikalle?

Suosittelemme saapumaan laivalle viimeistään 15 min. ennen laivan lähtöaikaa. Laivaan nousu alkaa n. 15 min. ennen lähtöä.

Voinko ostaa Hopealinjoille lahjakortin?

Lahjakortit ovat myynnissä verkkosivuillamme www.hopealinjat.fi/lahjakortti/.
Lahjakortteja voi myös käydä ostamassa Tampereelta Laukontorin lipputoimistostamme tai tehdä tilauksen puhelimitse tai sähköpostilla asiakaspalvelustamme. Asiakaspalvelustamme tilattaessa asiakkaalle lähetetään lasku lahjakortista sähköpostiliitteenä ja kun lasku näkyy tilillämme maksettuna, lähetämme lahjakortin asiakkaan antamaan osoitteeseen.

Mistä voin tiedustella löytötavaroista?

Löytötavarat toimitamme Pirkanmaan löytötavaratoimistolle
Suvantokatu 10, 33100 Tampere
avoinna ma 10-18, ti-pe 12-17
www.plt.fi