Hopealinja -nimikkoreittimme kulkee Tampereen ja Hämeenlinnan väliä Pyhäjärven ja Vanajaveden kauniissa maisemissa. Matkan varrella pistäydytään Visavuoressa, jossa on mahdollista tutustua kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakotiin sekä hänen lapsenlapsensa Kari Suomalaisen kuuluisaan pilapiirrostuotantoon. Visavuoresta voit jatkaa matkaa Hämeenlinnaan saakka tai palata Tampereelle.

Laukontori, Tampere
21.6.-9.8.2022 Tiistaisin Klo 09.00 - 17.50
Tampere - Visavuori - Hämeenlinna

Klo 09.00 - 19.50
Tampere - Visavuori - Tampere
Hintaesimerkkejä
* Tampere – Lempäälä 32 €
* Tampere – Visavuori 42 €
* Tampere – Hämeenlinna 62 €

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2 €/ lippu. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Jos haluat palata Visavuoresta Tampereelle, paina ”Osta liput”-nappia ja valitse seuraavassa näkymässä määränpääksi Visavuori ja lipputyypiksi meno-paluu.

Hopeisilla laineilla

Reitin varrella näet vesiltä Tampereen puolella muun muassa Pyynikin ja Pispalan komeat harjut, Sotkanvirran vaikuttavan kapeikon Nokialla, Hattulan kirkot sekä tietenkin keskiaikaisen Hämeen linnan, jonka mahtipontiset tiilirakennukset sijaitsevat aivan Vanajaveden rannassa.

Hämeenlinnan ja Tampereen väliä liikennöivät m/s Silver Moon ja Silver Star, joista löytyvät muun muassa viihtyisät ravintolatilat sekä A-oikeudet. Ihastele maisemia, nauti laivaravintolan tarjoiluista ja anna mielen rentoutua leppoisilla laineilla.

Visavuoren lisäksi reitin varrella ovat mm. Lepaan viinitila, Lempäälän kanava, Aulangon ja Edenin viihdekylpylät, Lempäälän Myllyranta sekä Vaihmalan Hovi (15 minuuttia Lempäälän kanavalta). Tutustu Visavuoreen >

Tutustu reittimatkaan

Tampere - Hämeenlinna

Järvien makuja

Laivalla panostetaan kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien valikoimaan ja keskitytään tarjoilemaan järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa nykyaikaista suomalaista ruokaa.

Tampere – Visavuori matkalla laivassa on tarjolla lounaspöytä, josta kaikille löytyy herkullista syötävää. Tutustu lounaslistaan »

Alkuruokapöytä: rapeita vihreitä, tomaattia, fetajuustoa & pikkelöityä sipulia, tsatsikiperunasalaattia, maissi-coleslaw  , pikkukurkkuja, paprikahummusta, talon fenkolisilakkaa, savulohi-caesarsalaattia, leipää & voita. Kahvi tai tee ja pieni makea.

Visavuori – Hämeenlinna matkalla laivassa on tarjolla Bistro -lista. Listalta löytyy burgeri-, broileri- ja tapas-annokset. Hinta alk. 16 € /alk.

Visavuori – Tampere matkalla laivassa on kahvila, jossa tarjolla mm. pientä syötävää. Laivassa on A-oikeudet.

Silver Star laiva kuljettaa teidät leppoisasti laineilla kohti Visavuorta ja Hämeenlinnaa. Laivan löydät Laukontorin satamasta 2. laiturilta Kehräsaaren vierestä.