Hopealinja -nimikkoreittimme kulkee Tampereen ja Hämeenlinnan väliä Pyhäjärven ja Vanajaveden kauniissa maisemissa. Matkan varrella pistäydytään Visavuoressa, jossa on mahdollista tutustua kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakotiin sekä hänen lapsenlapsensa Kari Suomalaisen kuuluisaan pilapiirrostuotantoon.

Laukontori, Tampere
22.6.-3.8.2021 Tiistaisin Klo 09.00 - 17.50
Hintaesimerkkejä
* Tampere – Lempäälä 32 €
* Tampere – Visavuori 42 €
* Tampere – Hämeenlinna 62 €

Hopeisilla laineilla

Reitin varrella näet vesiltä Tampereen puolella muun muassa Pyynikin ja Pispalan komeat harjut, Sotkanvirran vaikuttavan kapeikon Nokialla, Hattulan kirkot sekä tietenkin keskiaikaisen Hämeen linnan, jonka mahtipontiset tiilirakennukset sijaitsevat aivan Vanajaveden rannassa.

Hämeenlinnan ja Tampereen väliä liikennöivät m/s Silver Moon ja Silver Star, joista löytyvät muun muassa viihtyisät ravintolatilat sekä A-oikeudet. Ihastele maisemia, nauti laivaravintolan tarjoiluista ja anna mielen rentoutua leppoisilla laineilla.

Visavuoren lisäksi reitin varrella ovat mm. Lepaan viinitila, Lempäälän kanava, Aulangon ja Edenin viihdekylpylät, Lempäälän Myllyranta sekä Vaihmalan Hovi (15 minuuttia Lempäälän kanavalta). Tutustu Visavuoreen >

Tutustu reittimatkaan

Tampere - Hämeenlinna

M/s Silver Star
9:00 Laukontori, Tampere
9.20 Hotelli Rosendahl*
10.00 Nokian satama/Eden*
11.30 Lempäälän kanava
13.20 Toijalan satama*
13.50 Visavuori, museo

M/s Silver Moon
15:00 Visavuori
15:20 Sääksmäen silta*
16:20 Lepaa
17:00 Hattula*
17:30 Aulanko
17:50 Hämeenlinna
* pysähdys laiturissa ennakkovarauksella

Järvien makuja

Laivalla panostetaan kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien valikoimaan ja keskitytään tarjoilemaan järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa nykyaikaista suomalaista ruokaa.

Tampere – Visavuori matkalla laivassa on tarjolla lounaspöytä, josta kaikille löytyy herkullista syötävää. Tutustu lounaslistaan »

Alkuruokapöytä: rapeita vihreitä, tomaattia, fetajuustoa & pikkelöityä sipulia, tsatsikiperunasalaattia, maissi-coleslaw  , pikkukurkkuja, paprikahummusta, talon fenkolisilakkaa, savulohi-caesarsalaattia, leipää & voita. Kahvi tai tee ja pieni makea.

Visavuori – Hämeenlinna matkalla laivassa on tarjolla Bistro -lista. Listalta löytyy burgeri-, broileri- ja tapas-annokset. Hinta alk. 16 € /alk.

Laivalla on kahvila- ja ravintolamyyntiä.

Live-musiikkia laineilla

Trubaduuri Henry Kuronen on mukana tiistaisin 22.6.-3.8. Lempäälä – Visavuori – Lempäälä reittillä. Tervetuloa nauttimaan musiikista laineille.