Maanantaisin ja tiistaisin viemme taiteen ystävät tutustumaan yhteen Suomen upeimmista taiteilijakodeista. Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä. Alueella toimii myös tunnelmallinen museokahvila.

Maanantaisin matka alkaa bussilla Hämeenlinnan linja-autoasemalta. Paluumatka M/S Silver  Moon laivalla upeissa järvimaisemissa.
Tiistaisin matka alkaa laivalla Hämeenlinnan laivarannasta ja paluumatka taitetaan kätevästi bussilla.

Matkan laivaosuudella tarjolla on ateria runsaasta noutopöydästä.

Matkan kesto on yhteensä 4 tuntia 45 minuuttia.

Hämeenlinnan laivaranta tai linja-autoasema
1.7.-5.8.2024 Maanantaisin ja tiistaisin Klo 14.00-18.45 tai 10.00-14.45

Visavuoren kierros Hämeenlinnasta:
Aik. 78 / Eläk. 74 / Lapsi 39
sis. laiva- ja bussimatkat Hämeenlinna – Visavuori välillä sekä lounaan noutopöydästä.

Visavuoren pääsyliput eivät sisälly hintaan. Visavuoressa käy Museokortti.

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2 €/ lippu. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Huom! Visavuoren kierros -bussipaketit tulevat näkyviin, kun valitset määränpääksi Visavuori. Tiistain liput löydät alta.

Osta maanantain liput täältä. Laita lähtöpaikaksi Visavuori ja määränpääksi Hämeenlinna.

Huom! Visavuoren kierros ei valitettavasti ole esteetön.

Huom! Visavuoren kierrospaketit poistuvat verkkokauppamyynnistä vuorokautta ennen laivan lähtöaikaa joten ostathan kierrospakettisi mahdollisimman ajoissa.

Upea Visavuori

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin kansallisromanttinen ateljeekoti, jonka taiteilija suunnitteli ja toteutti Sääksmäen maisemiin vuosina 1893-1912.

Visavuori oli Emil Wikströmin koti ja ateljee. Ensimmäisessä Visavuoressa, joka rakennettiin paikalle vuosina 1893-1894, asuin- ja työtilat olivat saman katon alla. Tämä karjalaishenkinen hirsilinna kuitenkin tuhoutui tulipalossa jo vuonna 1896 ja uusissa suunnitelmissa Wikström päätti toteuttaa kodin ja ateljeen erillisinä rakennuksina. Nykyinen asuinrakennus valmistui vuonna 1902 ja ateljeerakennus vuotta myöhemmin 1903.

Visavuori on säilynyt lähes muuttumattomana niistä ajoista, kun Wikström siellä asui ja työskenteli. Erikoisen, hirsisen asuinrakennuksen sisustus ja irtaimisto on alkuperäinen ja siellä voi vieläkin kokea vuosisadan vaihteen kulttuurikodin tunnelman.

Visavuoressa sijaitsee myös Kari-paviljonki. Kari oli ja on edelleenkin Suomen tunnetuin pilapiirtäjä, jonka luomat monet hahmot ovat syöpyneet lähtemättömästi suomalaisten mieliin. Kari-paviljongin rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun pilapiirtäjä Kari Suomalainen lahjoitti Visavuoren museosäätiölle vuonna 1988 koko elämäntuotantonsa. Lahjoitus sisälsi noin 8000 päivän piirrosta sekä lisäksi maalauksia ja muita piirroksia. Lahjoituksen ehtona oli, että kokoelma saa kodin pilapiirtäjän isoisän taiteilijakodin kupeeseen.

Hämeen hopeisilla laineilla

Laivareitti kulkee Vanajaveden upeissa maisemissa. Tiistain lähdöllä laiva lähtee Hämeenlinnan laivarannasta aivan Hämeenlinna keskustasta. Vanajaveden laakso on yksi Suomen kansallismaisemista. Lähes heti lähdön jälkeen matkailijalle avautuvat vesiltä Hämeen komean linnan jyhkeät muurit. Seuraavaksi saadaankin ihailla Aulangon komeata maisemaa vesiltä käsin. Hattulan selän ylitettyämme saamme ihailla Hattulan Pyhän Ristin kirkkoa ja sitten onkin vuorossa Mierolan sillan alitus. Matkalla on upeita kapeikkoja ja ohitamme mm. Lepaan viinitilan ja kartanon. Vanajanselän ylityksen jälkeen seuraa komean Sääksmäen sillan alitus ja sitten ollaankin jo Visavuoressa. Maanantaisin taitamme matkan toiseen suuntaan.

Hämeenlinnan ja Tampereen väliä liikennöi kaksikerroksinen m/s Silver Moon. Aluksella voit ihastella maisemia, nauttia laivaravintolan tarjoiluista ja antaa mielen rentoutua leppoisilla laineilla.

Järvien makuja

Visavuoren kierrospakettiin kuuluu ruokailu. M/S Silver Moon -laivalla tarjoillaan upea, runsas ateria noutopöydästä. Herkkuja notkuvasta pöydästä löytyy valikoima upeita kylmiä alkuruokia ja herkulliset lämpimät vaihtoehdot. Panostamme parhaisiin raaka-aineisiin ja tarjoamme moderneja makuja maailmalta ja kotimaasta. Nauti järvi- ja saaristomaisemiin sopivan pitopöytämme herkuista kaikessa rauhassa maailman kauneimmissa järvimaisemissa.

Katso menu tästä

Visavuoren kierros aikataulu

Visavuoren kierros vie laineille maanantaisin ja tiistaisin. Yhdistä bussimatka ja laivamatka ja tutustu Visavuoreen kaikessa rauhassa.

Huom! Bussipaketit tulevat näkyviin, kun valitset määränpääksi Visavuori.

Osta maanantain liput täältä. Laita lähtöpaikaksi Visavuori ja määränpääksi Hämeenlinna.

Visavuoren kierros Hämeenlinnasta:
Aik. 78 / Eläk. 74 / Lapsi 39
sis. laiva- ja bussimatkat Tampere – Visavuori välillä sekä lounaan noutopöydästä.

Visavuoren pääsyliput eivät sisälly hintaan. Visavuoressa käy Museokortti.