Maanantaisin ja tiistaisin viemme taiteen ystävät tutustumaan yhteen Suomen upeimmista taiteilijakodeista. Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä. Alueella toimii myös tunnelmallinen museokahvila.

Maanantaisin matka alkaa laivalla Laukontorilta. Paluumatka taittuu kätevästi pakettiin kuuluvalla tilausbussilla.
Tiistaisin matka alkaa bussilla Tampereen Laukontorilta ja paluumatka taitetaan Pyhäjärven upeissa maisemissa laivalla.

Matkan laivaosuudella tarjolla on ateria runsaasta noutopöydästä.

Matkan kesto on yhteensä 7 tuntia 15 minuuttia.

Laukontori, Tampere
1.7.-5.8.2024 Maanantaisin ja tiistaisin Klo 10.00-17.15 tai 11.30-18.45

Visavuoren kierros Tampereelta:
Aik. 88  / Eläk. 84  / Lapsi 44 
sis. laiva- ja bussimatkat Tampere – Visavuori välillä sekä lounaan noutopöydästä.

Visavuoren pääsyliput eivät sisälly hintaan. Visavuoressa käy Museokortti.

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2 €/ lippu. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Huom! Visavuoren kierros -bussipaketit tulevat näkyviin, kun valitset määränpääksi Visavuori.

Maanantain liput voi ostaa alta. Osta tiistain liput täältä (Laita lähtöpaikaksi Visavuori ja määränpääksi Tampere).

Huom! Visavuoren kierros ei valitettavasti ole esteetön.

Huom! Visavuoren kierrospaketit poistuvat verkkokauppamyynnistä vuorokautta ennen laivan lähtöaikaa joten ostathan kierrospakettisi mahdollisimman ajoissa.

 

 

Upea Visavuori

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin kansallisromanttinen ateljeekoti, jonka taiteilija suunnitteli ja toteutti Sääksmäen maisemiin vuosina 1893-1912.

Visavuori oli Emil Wikströmin koti ja ateljee. Ensimmäisessä Visavuoressa, joka rakennettiin paikalle vuosina 1893-1894, asuin- ja työtilat olivat saman katon alla. Tämä karjalaishenkinen hirsilinna kuitenkin tuhoutui tulipalossa jo vuonna 1896 ja uusissa suunnitelmissa Wikström päätti toteuttaa kodin ja ateljeen erillisinä rakennuksina. Nykyinen asuinrakennus valmistui vuonna 1902 ja ateljeerakennus vuotta myöhemmin 1903.

Visavuori on säilynyt lähes muuttumattomana niistä ajoista, kun Wikström siellä asui ja työskenteli. Erikoisen, hirsisen asuinrakennuksen sisustus ja irtaimisto on alkuperäinen ja siellä voi vieläkin kokea vuosisadan vaihteen kulttuurikodin tunnelman.

Visavuoressa sijaitsee myös Kari-paviljonki. Kari oli ja on edelleenkin Suomen tunnetuin pilapiirtäjä, jonka luomat monet hahmot ovat syöpyneet lähtemättömästi suomalaisten mieliin. Kari-paviljongin rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun pilapiirtäjä Kari Suomalainen lahjoitti Visavuoren museosäätiölle vuonna 1988 koko elämäntuotantonsa. Lahjoitus sisälsi noin 8000 päivän piirrosta sekä lisäksi maalauksia ja muita piirroksia. Lahjoituksen ehtona oli, että kokoelma saa kodin pilapiirtäjän isoisän taiteilijakodin kupeeseen.

Hämeen hopeisilla laineilla

Laivareitti kulkee Pyhäjärven upeissa maisemissa. Laiva lähtee Tampereen sydämestä Laukontorilta vain kivenheiton päässä Keskustorilta. Reitin varrella näet vesiltä Tampereen puolella muun muassa Pyynikin ja Pispalan komeat pitkittäisharjut ja Tampereen upeat maamerkit Pyynikin näkötornin ja Pispalan haulitornin. Pirkkalassa pysähdytään Rantaniityn laiturissa, jonka jälkeen reitti alittaa Rajasalmen sillan. Nokialla pysähdytään Hotelli Edenillä ja sitten onkin aika mennä kohti Kaivannon kapeikkoa ja Sorvanselkää Nokialla. Matkalla päästään myös kokemaan Lempäälän kanava ja komea Hiidenvuolle. Konhonvuolteella päästään alittamaan E12 -moottoritie. Toijalan sataman jälkeen onkin vuorossa Visavuori. Tiistaisin reitti mennään tietysti toiseen suuntaan.

Hämeenlinnan ja Tampereen väliä liikennöi kaksikerroksinen m/s Silver Moon. Aluksella voit ihastella maisemia, nauttia laivaravintolan tarjoiluista ja antaa mielen rentoutua leppoisilla laineilla.

Järvien makuja

Visavuoren kierrospakettiin kuuluu ruokailu. M/S Silver Moon -laivalla tarjoillaan upea, runsas ateria noutopöydästä. Herkkuja notkuvasta pöydästä löytyy valikoima upeita kylmiä alkuruokia ja herkulliset lämpimät vaihtoehdot. Panostamme parhaisiin raaka-aineisiin ja tarjoamme moderneja makuja maailmalta ja kotimaasta. Nauti järvi- ja saaristomaisemiin sopivan pitopöytämme herkuista kaikessa rauhassa maailman kauneimmissa järvimaisemissa.

Katso menu tästä

Visavuoren kierros aikataulu

Visavuoren kierros vie laineille maanantaisin ja tiistaisin. Yhdistä bussimatka ja laivamatka ja tutustu Visavuoreen kaikessa rauhassa.

Huom! Bussipaketit tulevat näkyviin, kun valitset määränpääksi Visavuori.

Osta tiistain liput täältä (Laita lähtöpaikaksi Visavuori ja määränpääksi Tampere).
Tiistain Visavuoren kierroksessa ruokailu tapahtuu Visavuori – Tampere välillä laivassa.

Visavuoren kierros Tampereelta:
Aik. 88 € / Eläk. 84 € / Lapsi 44 €
sis. laiva- ja bussimatkat Tampere – Visavuori välillä sekä lounaan noutopöydästä.

Visavuoren pääsyliput eivät sisälly hintaan. Visavuoressa käy Museokortti.