Risteillen viinitilalta museoon ryhmille – Järvimatka yhdistää Lepaan ja Visavuoren kesäretkesi unohtumattomaksi kokonaisuudeksi. Voit risteillä reitin haluamaasi suuntaan ja nauttia sesongin herkullisesta noutopöydästä Suomen kauneimpia järvimaisemia ihaillen. Reitin tarkka aikataulu ja kohteet löytyvät täältä.

Laivalla panostetaan kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien valikoimaan ja keskitytään tarjoilemaan
järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa nykyaikaista suomalaista ruokaa. Risteilyn aikana nautitaan monipuolisista noutopöydän antimista.

Lepaalla on pitkät perinteet viinin valmistuksessa. Kirkkoviinejä valmistettiin jo 1900 – luvun alkuvuosina ja kun opetus puutarhaoppilaitoksessa aloitettiin vuonna 1912, kuului Säilykeoppi -nimiseen oppiaineeseen tärkeänä osana marja- ja hedelmäviinien valmistus. Nykyisin Lepaan viinitila on tilaviinialan koulutus- ja tutkimuspaikka, jossa tuotetaan marja- ja hedelmäpohjaisia tilaviinejä, siidereitä ja liköörejä. Tuotteiden raaka-aineet tulevat omalta tai lähialueiden tiloilta.

Lepaan viinitilalla tuotantokierros viinien valmistustiloissa sekä viininmaistatus sisältäen 2 viiniä ja yhden liköörin tai kuohuvan Lepaan omaa tuotantoa. Maistatuksen ohella opas kertoo Lepaan historiasta ja tilaviinien valmistusprosessista. Kesto n. 55 min.

Kierroksen jälkeen vieraat voivat lisäksi ostaa paikallisia tuotteita viini- ja puutarhamyymälästä sekä tutustua alueeseen ja Lepaan puutarhamuseoon omatoimisesti.

Lepaalle kannattaa varata aikaa kokonaisuudessaan n. 2-3 tuntia.

***

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin kansallisromanttinen ateljeekoti, jonka taiteilija suunnitteli ja toteutti Sääksmäen maisemiin vuosina 1893-1912.  Visavuori on säilynyt lähes muuttumattomana niistä ajoista, kun Wikström siellä asui ja työskenteli. Erikoisen, hirsisen asuinrakennuksen sisustus ja irtaimisto on alkuperäinen ja siellä voi vieläkin kokea vuosisadan vaihteen kulttuurikodin tunnelman.

Visavuoressa opas johdattaa ryhmän paikan historiaan ja kertoo Emil Wikströmin upeista taideteoksista.
Lisäksi ryhmä voi hauskuuttaa itseään Kari Suomalaisen hersyvillä piirroksilla Suomen hauskimmassa museossa – Kari-paviljongissa.

Tutustumiseen Visavuoressa suositellaan varattavan 2 tuntia. Lisätietoja Visavuoresta.

Risteillen viinitilalta museoon ryhmille

Ryhmä­koko
30-100 henkilöä, kysy tarjousta myös muun kokoisille ryhmille

Laiva
m/s Silver Moon, tietoa aluksesta

Risteilyn aikataulu
Lepaa – Visavuori 12.30 – 13.50
tai
Visavuori – Lepaa 15.00 – 16.20

Kesto
n.6 tuntia tai sopimuksen mukaan

Hinta alkaen, min. 30 henkilöä
Aikuiset: 88 / Eläkeläiset: 84
sisältäen ryhmälle yhdensuuntaisen laivamatkan, ruokailun laivalla, Lepaan viinitilan esittelyn
ja viinien/liköörien maistatuksen sekä Visavuoren pääsylipun ja opastuksen ryhmälle (max 30 hlöä). Laivan lounasmenu, erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan etukäteisilmoitusten mukaan

Lisämaksusta
opastus laivamatkalla
linja-autokuljetus Lepaalle / Visavuoresta
opastettu puutarha- ja historiakierros Lepaan puistossa

Varaukset ja tiedustelut  
Hopealinjojen asiakaspalvelu asiakaspalvelu@hopealinja.fi, p. 010 422 5600

Lataa esite

Risteillen Visavuoreen ryhmille Hopealinjoilla