Risteillen lounaalle Viikinsaareen ryhmille – lähde nauttimaan kesäisestä lounaasta Tampereen Viikinsaareen.
Viikinsaaren vihreä luonto, idyllinen pitsihuvila, suloiset hiekkarannat ja nostalginen tunnelma hurmaavat kesäretkeilijät. Tampereen kaunein kesäkeidas on 20 minuutin risteilyn päässä keskustan tuntumasta, Laukontorin satamasta.

Hopealinjojen laivat risteilevät Laukontorin satamasta tasatunnein klo 10 alkaen.
Paluuvuorot lähtevät Viikinsaaresta aina puolelta.

Kesällä 2024 124-vuotispäiväänsä viettävä ravintola Viikinsaari on Tampereen vanhimpia edelleen toiminnassa olevia ravintoloita. Ravintola Viikinsaari tarjoilee järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa konstailematonta kotimaista ruokaa pitkällä historialla ja modernilla otteella. Ravintola panostaa kotimaisiin raaka-aineisiin ja hyödyntää Viikinsaaren oman yrttitarhan antimia.

Lounaan jälkeen kannattaa varata aikaa Viikinsaaren eri kohteisiin tutustumiseen.
Viikinsaaren vehreään luontoon, sen kasveihin ja linnustoon pääsee tutustumaan luonnonsuojelualuetta kiertävän luontopolun avulla. Reitin pituus on n. 1,3 km ja polun varrella on 14 rastia, joilla kerrotaan saaren luonnosta. Polkujen varrella on ihastuttavia uimapoukamia kiireettömän kesäpäivän viettoon. Viikinsaaresta löytyy myös rantasauna, jonka voi joko varata yksityiskäyttöön tai suunnata saunaan yleisillä saunavuoroilla. Poukamien ja polkujen lisäksi Viikinsaaressa on pelikenttiä, minigolfrata ja lasten leikkipaikka. Infossa sijaitsevasta välinevuokraamosta voi vuokrata pallot, frisbeet, tikanheittovälineet, mölkyn ym. pelivälineitä.

Viikinsaaressa vieraillessa kannattaa piipahtaa myös Pyhäjärven ekumeenisessa kappelissa. Tamperelaistaiteilija Ilkka Väätin johdolla kappeliksi kunnostettu entinen putka on taideteos itsessään. Info -rakennuksessa sijaitsevassa Galleria Viikinsaaressa on vaihtuvia taidenäyttelyjä keskittyen paikallisiin taiteilijoihin. Galleria Viikinsaari on avoinna infon aukioloaikoina.

Ennen paluumatkaa Laukontorille suosittelemme vielä nauttimaan päiväkahvit Viikinsaaren maisemakahvilassa, Cafe Helmannilassa sekä tekemään tuliaisostokset SaariShopissa.

 

Risteillen lounaalle Viikinsaareen ryhmille

Ajankohta
arkisin 22.5. -23.8.2024

Ryhmä­koko
30-150 henkilöä, kysy tarjousta myös muun kokoisille ryhmille

Laiva
m/s Tammerkoski tai m/s Ratina, tietoa aluksista

Risteilyn aikataulu
laivat lähtevät Laukontorin satamasta tasatunnein, paluulaivat  Viikinsaaresta aina puolelta
katso tarkemmat aikataulut

Kesto
n. 2-3 tuntia tai sopimuksen mukaan

Hinta alkaen, min. 30 henkilöä
42 € / hlö
meno-paluuristeilyn Laukontorilta Viikinsaareen normaaleilla reittivuoroilla,
lounaan noutopöydästä ravintola Viikinsaaressa, menu julkaistaan alkuvuodesta 2024

Lisämaksusta
opastus laivamatkalla tai Viikinsaaressa
pelikenttien ja -välineiden vuokraus
rantasaunan vuokraus
päiväkahvit

Varaukset ja tiedustelut  
Hopealinjojen asiakaspalvelu asiakaspalvelu@hopealinjat.fi, p. 010 422 5600

Lataa esite

Risteillen lounaalle Viikinsaareen ryhmille - m/s Tammerkoski Risteillen lounaalle Viikinsaareen ryhmille - lasiverantaRisteillen lounaalle Viikinsaareen ryhmille - lasiveranta