Mediatiedote 2020

Hopealinjat
Mediatiedote
Julkaisuvapaa 12.3.2020

Positiivisen tuloksen tehnyt Hopealinjat käynnistelee tuplajuhlavuoden viettoa

Hopealinjojen tärkeimmät tavoitteet kolmen vuoden strategiajaksolla ovat olleet kannattavuus ja ympärivuotisuus. Vuonna 2019 yhtiö saavutti nämä molemmat tavoitteet. Vuoden 2019 tulos on positiivinen ja toiminta on laajentunut ympärivuotiseksi. Se onkin oiva tapa käynnistää yhtiön 80- ja Ravintola Viikinsaaren 120-vuotisjuhlavuoden vietto.

Pohjoismaiden suurin sisävesitoimija Suomen Hopealinja Oy teki vuonna 2019 2,47 miljoonan euron liikevaihdolla 28 650 euron positiivisen tuloksen. Myynti kasvoi vuonna 2019 yli 500 000 € edellisvuoteen verrattuna (23,6 %) ja kassavirta on kehityksen myötä saatu positiiviseksi. Vanhojen lainataakkojen ja poistojen kanssa kamppailleelle yritykselle voitollinen tulos on merkki uuden aikakauden käynnistymisestä.

– Positiivisen tuloksen saavuttaminen on palkinto koko henkilökunnallemme kovasta työstä, uskosta yhtiön toimintaan ja sen kehittämiseen vaikeinakin aikoina, toimitusjohtaja Mari Vuorinen kiittää. – Olemme kehittäneet toimintaamme strategian mukaisesti usean vuoden ajan, myynti on kasvanut joka vuosi ja lopulta tulokset näkyvät konkreettisesti myös kannattavuusluvuissa.

Toimintaa kehitetty kaikilla osa-alueilla

Hopealinjat on vahvistanut toimintaansa monipuolisesti eri osa-alueilla. Yritys on kehittänyt tuotteitaan, palvelujaan ja toimintatapojaan. Hopealinjat on terävöittänyt brändiään, tehostanut markkinointia ja ottanut haltuun uusia markkinointikanavia, uudistanut myyntiään ja rakentanut ympärilleen kumppaniverkostoja. Linjat toiminnalle on luonut sisäisten prosessien, johtamisen ja talousjohtamisen
parantaminen.

– Sisäisesti olemme kokeneet olevamme start-up, jolla on takanaan pitkä historia, Vuorinen kuvailee. – Taloudellisen suunnan kääntyminen helpottaa tulevaisuuden suunnittelua merkittävästi.

Vaikka yhtiön 67 omistajasta 9 suurimman joukossa on 8 kuntaa ja kaupunkia, yhtiö toimii sataprosenttisesti tulo- ja pankkirahoituksella. Hopealinjojen liikevaihdosta noin 35 % kertyy risteilytoiminnasta ja noin 60 % ravintolatoiminnasta. Hopealinjojen ravintolat laivoilla, Viikinsaaressa sekä vuonna 2019 Hopealinjojen omistukseen siirtynyt Bistro Kattila ja avattu Bistro Mustavuori tunnetaan lähellä tuotetusta herkullisesta ruoasta.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mari Vuorinen, puh. 050 412 6290