Anette Mellin on Hopealinjojen uusi ravintolatoimenjohtaja

Anette Mellin on nimitetty 1.2.2017 alkaen ravintolatoimenjohtajaksi vastaamaan Viikinsaaren ravintolan sekä Hopealinjojen laivojen ravintolapalveluiden kokonaisuudesta. Mellinin myötä laivoilla panostetaan kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien valikoimaan ja keskitytään tarjoilemaan järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa nykyaikaista suomalaista ruokaa. Tuoreet panostukset näkyvät myös Viikinsaaressa, kun buffet-kattaukset väistyvät à la carten tieltä ja viiniasiantuntijaksi tulee kesäksi Mellinin rinnalle sommelier Nea Sovelius.

Suomen suurin sisävesivarustamo Hopealinjat on uudistanut brändiään ja palveluitaan aktiivisesti nyt noin vuoden verran.

– Otin ravintolatoimenjohtajan pestin vastaan, koska Hopealinjoilla on hyvä meininki ja selkeä visio olla kärjessä kehittämässä Pirkanmaan sekä Hämeenlinnan järvimatkailua. Järvet ovat tärkeitä alueen identiteetille niin paikallisten kuin matkailijoidenkin näkökulmasta, ja järvimatkailun palvelukokonaisuuteen kuuluu olennaisena osana laadukkaat ravintolapalvelut, Anette Mellin sanoo.

Mellin on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Ahlmanin Kartanon ravintolapäällikkönä sekä toiminut ”Parasta Pöytään Pirkanmaalta” -lähiruokahankkeen projektipäällikkönä. Mellin tuntee hyvin pirkanmaalaiset ruoka- ja juomatuottajat, ja yhteistyö heidän kanssaan tulee jatkumaan myös Hopealinjojen palveluksessa. Esimerkiksi laivoille pyritään ottamaan laivareittien varrella sijaitsevien tuottajien tuotteita sekä kesän sesonkiruokia.

– Tarjanteelle saamme maailman parhaat perinteiset ruisleivät Raija Asunnalta Ruovedeltä. Muutenkin on ollut erityisen innostavaa päästä kehittämään Tarjanteen ravintolapalveluita. Vanha höyrylaiva on täysin ainutlaatuinen miljöö, joka henkii upeasti kulttuurihistoriaa ja menneiden aikojen tunnelmaa, Mellin kertoo.

Uusi työ Hopealinjoilla on samalla paluu juurille, sillä Mellin on aloittanut ravintolauransa Viikinsaaren ravintolan keittiöapulaisena vuonna 1996, ja työskennellyt sen jälkeen keittiömestarina ja ravintolapäällikkönä saaressa vuoteen 2008 saakka. Mellin vaikuttaa myös vapaa-ajallaan ruokakulttuurin edistämisen parissa muun muassa arvostetussa kansainvälisessä Chaîne des Rôtisseurs -järjestössä, josta Melllinillä on Chef Rôtisseur -ammattijäsenen tunnustus.

Liity postituslistalle

Syötä sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä kuulumisia ja tarjouksia parin viikon välein.