Usein kysytyt kysymykset

Mistä voin ostaa lippuja?

Lipputoimistomme sijaitsee Tampereella Laukontorin rannassa Laukonsillan kupeessa. Muissa satamissa meillä ei ole lipputoimistoa. Lippuja voi myös ostaa nettisivujemme kautta. Pääset kätevästi tapahtumakalenteristamme katsomaan eri päivillä tarjolla olevat risteilyt ja tapahtuman linkistä ostamaan liput online-kauppamme kautta. Online-kaupan kautta tehdyt varaukset maksetaan varauksen yhteydessä verkkopankin kautta.

Verkkokaupan sulkeuduttua ja lipputoimistomme/myyntipalvelumme ollessa kiinni, voi lippuja ostaa suoraan laivalta, mikäli laivalla vain on tilaa. Suosittelemme aina ennakkovarausta, jotta asiakas mahtuu varmasti kyytiin ja saa tiedon mahdollisista poikkeusaikatauluista, joita kauden aikana toisinaan on.

Mistä laivat lähtevät?

TAMPERE:

Viikinsaaren liikenne, Reittimatkat Laukon kartanoon ja Hämeenlinnaan sekä m/s Silver Skyn risteilyt lähtevät Laukontorin satamasta osoitteesta Laukontori, 33200 Tampere.

Höyrylaiva Tarjanne lähtee Mustalahden satamasta, läheltä Särkänniemen huvipuistoa. Sataman osoite: Paasikiventie 2, 33230 Tampere.

HÄMEENLINNA:

Laivaranta sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 8, 13100 Hämeenlinna.

RUOVESI:

Ruoveden satama sijaitsee osoitteessa Laivarannantie 5, 34600 Ruovesi.

VIRRAT:

Virtain laivarannan osoite: Pohjolantie, 34800 Virrat. (Laivalaituri on aivan Pohjolantien päässä)

HUOM! tarkistattehan paikkakuntakohtaiset tiedot pysäköintimahdollisuuksista kyseessä olevan kaupungin / kunnan tiedoista. Laivayhtiöillä ei ole pysäköintipaikkoja satamissa.

Mitkä ovat risteilyjen peruutusehdot?

Noudatamme alla olevia peruutusehtoja. Äkillisissä sairastapauksissa voimme siirtää varauksen matkapäivää toiseen ajankohtaan tai etukäteen maksettujen matkojen kohdalla voimme palauttaa rahat sairastodistusta vastaan. Laivat liikennöivät lähes poikkeuksetta säällä kuin säällä, joten sateinen tai huono sää eivät ikävä kyllä riitä peruutuksen syyksi.

Reittiliikenteen ja teatterivarausten peruutusehdot:

30 pv ennen matkaa ei kuluja

29-15 pv ennen matkaa 25% hinnasta

14-08 pv ennen matkaa 50% hinnasta

07-00 pv ennen matkaa 100% hinnasta

Aikataulu-ja päivämuutoksissa palvelumaksu 10 €/lippu.

 

Mitä tositteita tarvitaan Online-ostosta mukaan laivalle?

Online-ostokset maksetaan verkkopankin kautta varauksen teon yhteydessä. Henkilökuntamme näkee osallistujalistoistaan nimellänne online- kaupan kautta maksetut matkat, mutta varausvahvistus ja kuitti suorituksesta on silti hyvä ottaa mukaan risteilylle.

Mihin asti online-kaupasta voi ostaa lippuja?

Liput ovat myynnissä online-kaupassa laivan lähtöön saakka.

Mikäli haluat tiedustella vapaita paikkoja saman päivän risteilylle viikonlopun aikana tai myyntipalvelumme sulkeuduttua, voit soittaa suoraan laivalle.

m/s Silver Sky puh. 0400 234 817  (Tampereen päivä-, iltapäivä-, ja iltaristeilyt)

m/s Silver Moon puh. 0400 890 522 (Tampere-Hämeenlinna välinen reittiliikenne sekä Hämeenlinnan päivä-, iltapäivä-, ja iltaristeilyt)

s/s Tarjanne puh. 0400 234 816 (Tampere-Virrat välinen reittiliikenne, Tampereen Mustalahdesta lähtevät risteilyt sekä Virtain iltaristeilyt)

Saako matkoista eläkeläis-, opiskelija- tai ryhmäalennusta?

Reittiristeilyillä Tampere-Hämeenlinna sekä Tampere-Virrat on omat hintansa eläkeläisille, opiskelijoille sekä 3-12-v lapsille. Yli 30 hengen ryhmät saavat 10% alennuksen kun yksi henkilö suorittaa maksun kaikkien puolesta. Lisäksi ryhmissä joka 30. matkustaja saa ilmaisen laivamatkan.

Viikinsaaren matkoissa eläkeläisille/opiskelijoille on määritetty oma hintansa, mutta yli 30 hengen ryhmät saavat 10% alennuksen kun yksi henkilö suorittaa maksun kaikkien puolesta. Lisäksi ryhmissä joka 30.matkustaja saa ilmaisen laivamatkan.

Pakettimatkoissa (sis. ruokailuja, bussikuljetuksia yms.) on erikseen mainittu hinnat eläkeläisille ja lapsille. Noista hinnoista ei tule reittimatkoilla käytettäviä alennuksia.

Laukon reittiristeilyillä, sekä Hämeenlinnan, Virtain ja Tampereen päivä- iltapäivä- ja iltaristeilyillä on vain aikuisten ja lasten lippuja. Eläkeläis- ja opiskelija- tai ryhmäalennukset eivät ole voimassa.

Kahta alennusta ei voi hyödyntää yhtä aikaa.

Voinko ostaa Hopealinjoille lahjakortin?

Lahjakortteja voi käydä ostamassa Tampereelta Laukontorin lipputoimistostamme. Lahjakorttitilauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla. Tuolloin lähetämme asiakkaalle laskun lahjakortista sähköpostiliitteenä ja kun lasku näkyy tilillämme maksettuna, lähetämme lahjakortin asiakkaan antamaan osoitteeseen.

Lahjakortti tehdään joko Oy Runoilijan tien tai Suomen Hopealinjan Oy:n palveluihin ja se voidaan tehdä joko summalle tai tietylle risteilylle. Lahjakortti on voimassa kuluvan risteilykauden ajan. Lahjakortin vastaanottaja voi näin valita itselleen sopivimman matkapäivän ja tehdä siihen varauksen.