Uudistunut ja upea Laukko on suuri suomalainen historiakartano, joka mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa vuonna 1416. Yli kuuden vuosisadan mittainen historia on täynnä mielenkiintoisia käänteitä, joihin pääsee syventymään vierailulla. Upea kartanomiljöö, upeat antiikki- ja taidekokoelmat sekä tasokkaat ravintolapalvelut houkuttelevat viettämään Laukossa kiireettömän kesäpäivän.

Laukon kartanon vesireittiin kiteytyy paljon tamperelaista historiaa. Tampereen Laukontori on saanut nimensä Pyhäjärven aalloilla liikkuneen siipirataslaiva Laukon mukaan, joka liikennöi Tampereelta Vesilahden ja Laukon kartanon väliä. Laivan rakennutti vuonna 1859 Laukon kartanon isäntä Adolf Törngren, joka tunnetaan myös Tampellan ja Takon perustaneena liikemiehenä. Laivaliikenteen myötä Tampereelle syntyi vireä kauppapaikka, jota ryhdyttiin kutsumaan Laukontoriksi.

Laukon kartanossa vieraat pääsevät tutustumaan kokonaisuudessaan niin päärakennuksen ainutlaatuiseen taide- ja antiikkikokoelmaan kuin kartanon laajaan puistoalueeseen ja pihapiiriin. Laukon vanhassa tallissa olevassa kartanopuodissa myydään kartanon rouvan suosikkiesineitä – mm. antiikki- ja historiakirjoja, käsintehtyjä koruja ja huiveja, englantilaisia posliiniastioita ja lamppuja, ihania puuleluja, kauniita kortteja ja uutta valokuvataidetta.

 

010 422 5600
asiakaspalvelu@hopealinja.fi

RYHMILLE

Liikennöimme Laukon kartanoon tilauksesta. Ryhmille räätälöidyt kokonaisuudet, pyydä tarjous myyntipalvelustamme: asiakaspalvelu@hopealinja.fi

Hopealinjan m/s Tammerkoskella risteillään ainutlaatuiseen ja uudistuneeseen Laukon kartanoon. Laukossa tutustutaan historiallisen kartanomiljöön tarjontaan ja tehdään uniikkeja ostoksia kartanon rouvan puodissa. Upea risteily, aurinkoterassin tunnelmaa, historian havinaa, ravintolaelämyksiä – kaikki samassa paketissa. Mikä olisi parempi tapa viettää kesäpäivää? Laukosta Laukkoon kesän kohokohdaksi!

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Verkkokaupasta ostetuille lipuille tarjoamme 2 € edun / lippu. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkistathan toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.