TARJANTEEN JUHLAVUODEN PÄÄTÖSRISTEILYT JA SÄRKÄNNIEMEN ILOTULITUS AITIOPAIKALTA

Risteilyt Tampereella, Mustalahti – Mustalahti

La 8.9. Juhlavuoden brunssiristeily  klo 14 .00 – 16.00 Osta liput >

La 8.9. Juhlavuoden päätösristeily klo 18.00 – 21.00/22.00 Osta liput >

Juhlavuoden päätösristeily jättää halukkaat satamaan klo 21 ja jatkaa risteilyä vielä 22 asti.

Pääset ihailemaan Särkänniemen ilotulitusta aitiopaikalta n. 21.45 alkaen!

Valitse risteilysi ja osta liput »

 

Tampereelta Ruoveden kautta Virroille kulkeva historiallinen Runoilijan tie on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan.

Laivareitillä liikennöi S/S Tarjanne, vuonna 1908 rakennettu höyrylaivalegenda, joka on elämänsä aikana toiminut muun muassa sotalaivana ensimmäisessä maailmansodassa sekä ollut mukana Siilinkarin edustalla uponneen S/S Kurun pelastustöissä vuonna 1929.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tien laivareitillä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet Runebergin lisäksi monia muitakin Suomen kuuluisimpia taiteilijoita, kuten Oskar Merikantoa, Akseli Gallen-Kallelaa, Hugo Simbergiä, Ellen Thesleffiä, Lauri Viitaa ja Aila Meriluotoa.

Laivan irrotessa laiturista Tampereen päässä nähdään ensin Pispalanharjun maisemia, Näsijärven sinistä selkää, rantojen upeita huviloita sekä Kirnusalmen kapeikon kalliomaalaukset. Laiva lipuu myös Gallen-Kallelan erämaa-ateljeen Kalelan ohi ja nähdäänpä matkan varrella myös höyrylaiva Kurun ruostunut runko.

Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustanlahden satama Tampereella sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Näsijärvellä, Muroleen kanavan, Ruoveden ja Visuveden kautta Virroille. Kokonaisuudessaan matka-aika on 8 tuntia ja 15 minuuttia.

S/S Tarjanne on viimeinen pitkän linjan matkustajahöyrylaiva Suomessa ja maailman vanhin edelleen liikenteessä oleva pitkää reittiä kulkeva matkustajahöyrylaiva. Matkan aikana matkustajat pääsevät kokemaan kuuluisan höyrypillin vihellyksen ja nauttimaan ravintolan antimista Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ravintolassa.

 

Tarjanteen reittimatkoilla tarjoilemme vaihtuvaa lounasta 20 € / aikuinen, 10 € / lapsi.
Ravintola palvelee a-oikeuksin ja reittimatkoilla ja risteilyillä on lisäksi tarjolla

Tarjanteen juhlavuoden menu

Alkuun:

Näsijärvilautanen: vaihtuvia kalaherkkuja ja Raijan ruisleipää 12,50 €

Kermainen suppilovahverokeitto ja Raijan ruisleipää 10 € / 15 €

Pääruoaksi:

Paistettuja Näsijärven muikkuja & perunasosetta ja tillivoita 20 €

Oopperaleipä Sarvanan Agnusnaudanlihasta 25 €
(saatavilla myös kasvisversio)

Tarjanteen pippuripihvi & rosmariiniperunaa 32 €

Jälkiruoaksi:

Köyhiä ritareita & maatiaismaitojäätelöä, mansikkaa 9 €

Paikallisia juustoja & hilloa 9 €